#METOOD

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR METOOD!

Några av oss i den malmöitiska delen ur #konstnärligfrihet har skapat en egen video för att stötta våra medsyskon i #tystnadtagning-uppropet. Efter #metoo’s genombrott under 2018 sprängs vi av lust att skapa, det spänner, det stramar och det knakar, det är förändringsarbete på konstområdet. Det finns myriader av underbara kulturarbetare!

Filmen är en kollektiv och anonym insats och avsändaren är den löst sammansatta gruppen METOOD – en arbetsgrupp för förändringsarbete inom konstområdet i Malmö. I sökandet efter nya metoder att hantera det som #metoo synliggjorde föddes rörelsen METOODER och vi jobbar med ett levande, sökande arbete för en mer jämlik kulturvärld.

Lägg till vår film i din nyårsplaylist tillsammans med #tystnadtagning’s! Sprid i dina sociala medier, låt den få vingar och flyg in i 2019 med oss! #greatmindsthinkalike

Tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi förändra och vi är redan tillsammans! ETT GOTT NYTT ÅR och må förändringsarbetet sprida sig över hela världen i “ring klocka, ring”.

METOOD verkar för att förhindra sexuella trakasserier och övertramp, exponera informella maktstrukturer och krossa tystnadskulturen inom konstvärlden. Gruppen föddes ur #metoo-rörelsen och är separatistisk med ett intersektionellt perspektiv för alla personer som identifierar sig som kvinnor, trans eller icke-binära.

Varmt välkomna att ansluta er till oss – alla perspektiv och erfarenheter behövs för att vi ska kunna få ett grundläggande förändringsarbete i stånd. Tillsammans värker vi fram våra mål och arbetar mot långsiktiga stordåd! https://www.facebook.com/METOODER/